Mønstre

Views: 3

Hvorfor mønstre i det hele taget ?
jeg antager at mønstre opstår fordi vi ender i situationer vi ikke kan håndtere, bl.a. fordi vi er børn eller ikke modne til den situation, man gør det bedste man kan og det bliver så gentaget herefter….

Hvor mange mønstre kan man så have?
Rigtig mange faktisk.. jeg har brugt en del år på at fjerne mine…

Hvad skal der til for at opdage dem ?
nærvær og ofte får vi en eller anden for for tilbagemelding fra dem som har oplevet dem… Kan du se/føle/mærke at et mønster kører så kan du vælge noget andet…
Hvis man diskuterer med andre og man kan mærke at kroppen fysisk reagerer på en samtale så er egoet på spil, hvis man har ro i kroppen, så er man ikke styret.

Hvad skal der til for at fjerne dem?
Faren kommer når man erstatter et mønster med en ny form for reaktion og når man fjerner et mønster vil der mangle noget i kroppen og en tomhed opstår, men i stedet for at panikke over tomheden så nyd den.
man skal ned og mærke kroppen så man lærer at man ikke er ens tanker eller ego. Gentagne tanker er typisk ego og fysiske reaktioner i diskutioner er typisk også ego.. ego kræver også at alle er enige hvilke næsten er umuligt og dermed opstår mere ego.

hvorfor er det så svært at opdage mønstre.
Vi tænker for meget og vores ego er med til at lave mønstre, de fleste mennesker er i deres hoved og derfor er mange mønstre accepteret som normale..

eks.
et barn har ikke meget selvtillid og bliver et nemt mobbeoffer /eller mobber, et mønster har typisk en eller flere afsendere og nogen som spiller med, mange ved at mobning stopper når man ikke spiller med, men sådan er det også med andre
mønstre, man kan se at man har et andet valg.. hvis en mobber siger noget grimt og du bliver ked, så har mobberen opnået det vedkomne ville, men hvis du ikke spiller med så opstår en frustration og mobberen kan fortsætte et par gange endnu og derefter opgiver vedkomne eller finder et andet offer.
hvorfor mobber man, jo egoet kan godt lide at sammenligne sig med andre og hvis nogen har det dårligere end en selv så opnår egoet en tilfredshed… både børn og voksne mobber og det foregår desværre i familierne rundt omkring og bliver ført med i institutioner og på arbejdspladser… dem som ser mobningen deltager også i spillet og deres ego mobber med fordi de er bange for at det går mod dem….

Eks.
ego kan være at man har været utilfreds med noget og så danner man et mønster mod f.eks. et firma og derefter nogen snakker om det firma så tænder mønsteret og alle dem som gider høre på får historien om hvor dum det firma er.. mønstre kan køre hele livet… til nogen opløser det.

Eks.
kommunikation, hvis man ikke har lyst til at forholde sig til kommunikation, så undlader man at svare for de ting som egoet ved er vigtige for den anden, bare for at køre et drama længere ud.

Eks.
Ens eget barn rammer noget på egoet og kroppen er i oprør (ego) og straffen er overdrevet.

Hvordan kan du hjælpe med at opløse et mønster ?
Rummelighed og lyt ind til personen som kører i automatik og bryd automatikken, men ikke noget med at bebrejde eller angribe personen fordi så er det en håbløs kamp som bare føder bålet som et mønster er….

Kan du ved et uheld komme til at ramme et mønster.
umiddelbart vil jeg sige at man selv bør have et mønster som kroppen reagerer på for at at det virker og alligevel kan nogle ord/situationer tænde et mønster i en person uden man selv har det.. Mange kender jo det med at man snakker med sig selv, dvs. at man også kan lave mønstre alene… et mønster kan f.eks. være at man ikke kan lide nogle bestemte madvarer… så er det maden som tænder mønsteret…. eller en farve eller en lugt.

hvad kan man bruge et mønster til ?
tja, de fleste tilfælde vil jeg sige at en hver situation kræver nærvær og ikke automatik, men jeg har set at man har brugt automatikker til førstehjælp…. hvilke ikke er så ringe…

eks.
Du har en rigtig god ven og vedkomne spiller mønstre og du begynder at stoppe med at spille med, så kan en reaktion være at personen vil afvise at se dig i fremtiden fordi du ikke passer ind mere… og det kan være ret grim afslutning. Grim kan være et stort skænderi eller total tavshed… tavshed er i min verden det værste fordi det er helt umuligt at forholde sig til. Det er svært at være i et forhold når egoet er surt, fordi hele ideÁ©n med at være i et forhold er at man forholder sig til hinanden og det virker skidt med ego og mønstre.

eks.
hvorfor bliver du ved med at finde den samme type person som ven/kæreste, jo det kan være at i indeholder de samme mønstre, mange kender det med at kvinder finder mænd som deres far og ofte opfører de sig som far gjorde det, men det mønstre man mærker og roen gør at det giver en form for logik for egoet, men det kan jo være at manden er voldelig som far var det…. men alligevel finder man dem og falder for dem.

som udgangspunkt er ego og mønstre ligeglad med dig og andre mennesker…. så det er i min verden ikke noget som skal blive men helst opløses.

Til dem som er særlig sensitive eller kender nogen der er det:
Særlig sensitive har et punkt så kan de kamme over og der er mønstre ikke specielt smarte at ty til, men alle sensitive kan øve sig i ikke at nå det punkt..
når man når punktet så kan ens følelser løbe af med en nemmere og det er ikke nødvendigvis følelser vi har lyst til at mærke, så er et mønster også perfekt… til at beskytte sig ved at fise op i hovedet og lade egoet overtage..
Det er en kunst at lære ens følelser at kende og holde fast i at mærke kroppen og i de situationerne vinde sig selv tilbage…. og man finder også ud af efter når man har tabt en person eller flere i mønsteret…

Kærlighed:
kærlighed i min verden er energi og man kan via tankerne/ego lukke ned for denne energi… hvis man gerne vil kærligheden så må man også gøre op at man føler og mange tør ikke føle så derfor kommer et mønster også til god (ironisk) gavn. Når man er badet i kærlighed (f.eks via en partner) så er det virkelig svært at udløse egomønstre fordi de har svært ved at eksistere sammen, men hvis man ikke selv har opbygget kærlighed til sig selv og ens partner forsvinder eller tager væk så har mønstrene igen god mulighed for at tage over… så kunsten er at lære at mærke kærlighed altid og ikke lade sindet tro at det skal overtage.

Bøger om ego og mønster.
Eckhart Tolles, “Nuets kraft” og “en ny jord”.

 

Skriv et svar