De andres fejl

Views: 6

Jeg har kigget på følelser de sidste par dage og knækket nogle super hårde mønstre i mig…..
Vrede og skam var en af dem og jeg gik en hel dag og mærkede min vrede og lod kroppen huske den og jeg snakkede med flere mennesker som overhovedet ikke bemærkede den, så den tændte ikke noget i mig, men jeg måtte konstatere at jeg havde haft den oversat til ked, frustration og det var de andre som var skyld i mine følelser……
jeg har læst IVK (ikke voldelig kommunikation) for længe siden og et af emnerne er netop vrede, men jeg kan huske at da jeg læste afsnittet ikke kunne huske at jeg havde været vred, så det afsnit gav ikke mening i mig…men andre har fortalt mig om en vrede, men jeg kunne kun oversætte den til ked..
Men jeg læste op på vreden igen og IVK fortæller at vrede bruges til at fortælle hvad man i virkelighed har behov for…. vrede har intet med andre personer at gøre, men en selv.
i virkeligheden er irritation, vrede, frustration, bedrøvet, nedslået, ubehageligt, bekymret, hjælpeløs, nervøs, ulykkelig, ensom, håbløs, overvældet, utålmodig, flov, rådvild, forvirret, modvillig, skuffet, ærgerlig altid noget man skal kigge indad og spørge indtil hvad der gør at de følelser kommer op… man kan også få hjælp af en ven eller veninde eller en professionel. Mennesker er kun spejle af en selv og de har sikkert deres egne problemer som kunne retfærdiggøre at man projektere ens problemer over på dem og nogen gang tager de faktisk imod skylden for det, men det hjælper bare ikke ret meget.
Den med at pege fingre ad andre og der stadig er 3 der peger tilbage mod en ikke forkert.

Vi lærer ret tidligt at nogle følelser ikke er ok og så lærer vi at gøre noget andet som ikke giver mening og nogen gange er destruktivt for os… men det hjælper heller ikke at bebrejde vores forældre for det, men at få løst det og sørge for at vores unger ikke ender samme steder…. Følelser kan altid bruges konstruktivt, men mange er bange for at føle og reaktionerne er nogen gang ret menneskefjerne…

Mange vil gerne ændre på andre fordi de har fejl, så man indser at andres fejl handler om en selv kan man begynde at blive befriet for dem og det ikke er op til en at ændre på andre. <3

jeg kan anbefale at læse :
Marshall B. Rosenberg – Ikkevoldelig kommunikation – Girafsprog  fra 2003 eller denne bog som er taget fra den store (IVK)
Marshall B. Rosenberg – Det overraskende formål med vrede – Høst frugten af din egen og andres vrede  fra 2005

Følelser når behov ER opfyldt:
Behagelig, Håbefuld,Optimistisk,Stolt,
Bevæget, Inspireret, Overrasket, Taknemlig,
Energisk, Ivrig, Rørt, Tilfreds,
Forbavset, Lettet, Sikker, Tillidsfuld,
Glad, Munter, Stimuleret, Tiltrukket

Skriv et svar