hvordan mærker man kroppen.

Views: 10

Tja.. vi tænker meget og ingen tvivl om at hjernen er meget aktiv i løbet af dagen…

mange vil helst ikke mærke sig selv og ens følelser og derfor flytter man vejrtrækningen op i halsen og den øverste del af lungerne.

Jeg siger at man taber sig selv når man kun er i tankerne og man mærker sig selv mellem tankerne… så man trækker vejret og mærker hvad der sker… og i starten tager det ikke længe før tankerne overtager igen… hvis man gerne vil mærke så må man koncentrere sig om at mærke og lade tankerne få lidt afstand (de kan sagtens vente på dig)… stille og roligt mærker man kroppen mere og mere fint og man indser at tankerne ikke skal styre….
Fælden er så at man også tænker når man mærker kroppen, men jeg vil bruge ordet observere fordi man ikke vurderer, men bare mærker….
Hvis du er supergal på et menneske og du kan mærke at kroppen er i oprør, så er det kroppen der beder dig om at finde ro…  så trækker man vejret dyyyybt og man bemærker at tankerne bliver mildere og kroppen slapper af…… (de fleste kender den med at tælle til 10) og det virker bedre jo grundigere man kommer ned  i kroppen.. man har ikke balance mellem krop og sind….

Man kan bruge meditation til at komme ned i kroppen og på et tidspunkt er en vejrtrækning nok til at at man får fat og til sidst er man i balance.

Mange gentagne tanker er meget uproduktive og hvis man tager med at man føler alt hvad man tænker så slider man på kroppen ved at tænke uproduktivt.
så man kan reduceret en masse tanker ved at droppe vurdering af alt hvad man laver og endnu bedre når man slipper kontrol …. kontrol er også en udfordring når man mærker vejrtrækning fordi man gerne vil styre hvordan man trækker vejret, men det klarer sig fint det meste af døgnet uden du skal styre det, men når man er opmærksom på det så vil knoppen gerne styre og det er slet ikke meningen.. lad kroppen få lov selv…. men observer og se at vejrtrækningen bevæger sig stille og roligt langt ned i maven… og når du kommer ned ned i kroppen så får du bedre kontakt med dine følelser og de vil fylde, men de vil også hjælpe dig…

jeg har skrevet om følelser før, så kig tilbage og læs der..

Skriv et svar