Accept

Views: 50

Accept af verden :
I følge Eckhart Tolle er der 4 tilstande som er situations bestemt… det betyder at der er nogle ting i livet du godt kan finde ud af og nogle andre du har modstand imod..

De 4 tilstande/reaktioner af situationer.
1. Modstand
2. Accept
3. Glæde
4. Entusiasme.

men hvad betyder det…

Han beskriver det ved at hvis du f.eks. falder i et mudderhul og så hvis du er i modstand… så bliver du siddende. så længe du kæmper imod ….. når du så accepterer at du er der, så kan du finde en løsning på at komme ud af mudderet..

Jeg bruger denne ved at spørge hvordan man har det med Krig og de fleste siger at de har det skidt med krig… også selvom de ikke er i krig.

Når din reaktion af krig er i modstand så har du det skidt i kroppen… ved at acceptere din reaktion (rar følelse) af krig kan du evt. være med til at finde veje til fred… når du så synes det er spændende at finde veje til fred, så er din reaktion i glæde og når du så er i fuldstændigt ro kan se mange muligheder med at finde fred så er du i Entusiasme (som betyder du er forbundet med det guddommelige i dig selv) og alt det her betyder ikke at du synes om krig.. rent logisk.. så det der bliver snakket om er din fysiske reaktion af f.eks. Krig. jeg Accepterer at der er krig i verden… og håber på fred… det er svært at håbe i modstand.

Når du har modstand i kroppen så tiltrækker du det du ikke kan finde ud af og kroppen ønsker at du finder veje.. til at kunne livet.. når du er i accept eller højere så bidrager du med mindre smerte i verden 🙂

Jeg bruger også denne her..
En mor eller far vil gerne vise et barn hvordan man kan lære at male.. og de tager på den lokale kunstskole..
barnet ved ikke hvad det handler om og er måske i modstand… men siden barnet er lidt autoritært så følger de med og sidder nu på en stol i kunstskolen og har fået lidt farver og går i gang (i Accept), når barnet synes det bliver lidt mere sjovt så er det i (glæde) og når barnet virkeligt går op i det, så kommer i entuasiame og kan virkelig lave skønne ting…

Skænderier er 2 mennesker i modstand, men hvis en er bare lidt bevist, så kan man bede om at få trukket vejret (helst begge 2) og blive lidt fornuftig igen… faktisk er en af grundene til at det er ubehageligt at skændes er fordi man ikke tillader sig selv følelsesmæssigt at måtte skændes.

Hvis du føler dig dig som offer, ked, ulykkelig, begrænset eller lign. så kan du være i modstand…

Læs 10. kapitel i “En ny jord” af Eckhart tolle..

Det er så min erfaring at Modstand (mønstre) også kan have meget forskellig styrke…

Så kig på hvordan du har det med f.eks. når du støvsuger, er i haven, når du er på arbejde, når du er med kæresten, når du er syg, snakker politik eller din omgang med dine børn… og den bevisthed kan gøre dig fri..

2 tanker om “Accept”

  1. Pingback: Modstande – Claus Nielsens blog

  2. Pingback: Migræne – Claus Nielsens blog

Skriv et svar