Modstande

Views: 46

Modstande på livet er situations-bestemt, så de skal oftest udløses af noget..
Det kan være når man kører i bil, bliver fyret, “hvorfor fik jeg ikke det job” eller man er sur på sin kæreste, Larm eller man gerne vil styre livet..
Livet kan ikke styres men sindet vil helt sikkert gerne prøve.

Du er ikke dit sind, din krop, følelser,smerter eller sygdom og idÁ©en om at kalde noget af det for dit gør at du har meget svært ved at ændre på det. tja, det er ikke helt så nemt at ændre på modstande, men med øvelse kan man blive ret god til det.

Der er de fire situations tilstande: Modstand, Accept, glæde og entusiasme (læs mere her). Det er alle fysiske tilstande og har ikke meget med logik at gøre. Når man ikke logisk kan acceptere en situation kan gøre at man går i fysisk modstand.. men du kan aldrig løse et problem der hvor det er opstået.. så kommer vi til tips nummer 1.

1. Skift scene… tænk på noget HELT andet (helst noget konstruktivt hvor du ikke er i modstand), det gør du slipper din smerte/modstand i et øjeblik…. hvis du så gerne vil kigge på det igen, så går du efter at mærke følelsen inden den når at blive til tanker igen… når du bliver opslugt af tanker så er du blevet ubevist… Bevisthed om at du gør det,vil give dig indre kraft tilbage igen..

Når du er konstruktiv så kommer dine handlinger ikke af Reaktion, men af indre ro…

hvad er en modstand/Smerte/mønster ? tja, jeg ser det som følelser som man holder fast på, det betyder at du ikke kan håndtere nogle følelser og jo mere du kæmper imod de er der, så bliver de.. når du accepterer dem, så kan de blive følt færdigt, så opløses de..så der er plads til at føle noget nyt.

2. Når du ikke kæmper mod din følelser så mister alle dine modstande styrke og de er meget nemmere at få opløst/bearbejdet.

3. Når en modstand fylder meget i dig og du opløser den, så bliv ikke bange når du så glemmer den.. det fylder jo bare ikke mere..

4. Man skulle tro at det ville være nemmere at mærke modstand når man har fjernet mange, men hver eneste har den styrke den har og når du er bevist så fjerner du styrken.. derimod kan du blive langt bedre til at nappe dem inden de får styrke over dig.

5. Bevisthed/mindfulness betyder egenligt bare at du kan se hvad sindet tænker og føler i dette øjeblik og du har mulighed for at skifte retning.

6. Ingen kan sige sig fri fra modstand, selv Jesus og Buddha var ikke helt bevidste hele tiden. så slap af og nyd hver gang du befrier dig selv for smerte/ubevisthed/modstande.

7. Tilgiv dig selv med det samme når du kan se du måske har levet i nogle modstande som ikke var specielt konstruktive, ellers så laver du bare ny smerte i dig selv.

Udfordringer med modstande.. prokrastination/overspringshandlinger, tja, når vi ikke tør eller “må” føle vores følelser så undgår vi dem og så gør vi noget andet, men de vender skam tilbage til en som en boomerang og tit som en endnu kraftigere version, Kroppen skriger på at du gør noget ved den…

Selv dem vi elsker ALLERHÁ˜JST også provokerer (oftest ubevist) vores smerte..

Det er også nemmere at tro verden er imod os i stedet for at gøre vores egen reaktion af verden op.

Ingen kan styre dig og når du kalder det at du “lader dig styre” så kan du også ændre på det..

Hvis du f.eks. er i krig med din X-(kone,mand, kæreste) og du opløser din modstand så ændrer de også adfærd, måske ikke lige med det samme, men når din energi ændrer sig så gør deres også. Det kan være svært at tro på, men prøv, så ser du at det er sandt..

Modstande hvis de ikke bliver håndteret sætter sig som spændinger og med tiden bliver de til smerte i kroppen og sygdomme.. så der er absolut ingen grund til at holde fast i dem…

Du tiltrækker det du er og har du modstande så skal livet nok sørge for at du ikke glemmer dem, ser du modstande som gaver i livet, så er det ikke så meget op ad bakke.. 🙂

Det er altid en god øvelse at observere en debat og endnu bedre at kaste sig ud i en fordi så får man godt nok prøvet sig selv af… når en debattør er i Modstand/Smerte er det muligt at se på dem som lytter at de reagerer på brok/smerte. De færreste vil høre på brok og endnu værre er det svært at lytte på sin egen Brok(det er enormt drænende).. Brok er altså også en reaktion (mønster) som er noget som skulle løses internt (fysisk), når man opløser smerter og kan acceptere ens fysiske reaktion og i det mindste går i Accept, så lytter mennesker også til en (eller emnet ikke fylder mere og man lader det gå)… men kun beviste menneske lader sig ikke påvirke af brok og kan evt. hjælpe det smertemønster til oplysning. Den som er i modstand/smerte omkring et emne lytter også sjældent rummeligt til andres meninger. Når du kan acceptere at mennesker brokker sig, så er du usårlig over for brok.

Det er også spændende at overvære en nyheds rapporter som gerne vil have opmærksomhed (drama) på en bestemt nyhed, deres vejrtrækning er langt oppe (tæt på halsen) og man kan mærke at de gisper efter vejret… set udefra kan man se at de faktisk ikke er sig selv og egentligt ikke er bevidste om deres eget problem med den situation de er i..

Regler kan også være spændende at se på.. hvordan opstod de og giver de mening.. hvis en regl er født af smerte så er det fordi man projekterer sit problem ud på andre i stedet for at løse det.. “jeg er blevet uretfærdigt behandlet” og nu skal alle forstå min smerte (hvilke ikke giver mening).. så for at beskytte mig i at løse problemet så skal alle rette sig ind og endnu mærkeligere “jeg har også retten til at straffe dem”. Problemet med regler som ikke giver mening er at ingen følger dem og gør måske endda problemet værre, så man er nød til at stramme reglerne/straffene. Vores samfund er jo bygget på et retssystem og nøj vi har mange regler som er baseret på frygt og smerte.
Det er sjovt at høre mennesker sige at de gør “alt det rigtige, følger alle regler” og alligevel virker det ikke for dem.. Regler virker kun med minimum af fysisk Accept.

Pligter er normalt arbejdsopgaver noget man giver andre som man ikke selv har lyst til at udføre.. hvis man selv ikke har lyst til at lave en opgave så er det død svært at “sælge” den til andre som andet end en pligt.. Når man acceptere at man har et problem med en opgave og fysisk acceptere det, så er det langt nemmere at sælge en opgave.. når man er i glæde/entusiasme så er det dødnemt at inspirere andre til at gøre det samme…

Både Ofre og magtmisbrugere gør det ud fra Mønstre.. Mænd og kvinder er ikke problemet ….Ubevisthed er problemet.. alle kan være både bevidste og ubeviste.. jo mindre kærlighed og accept du lever i jo større chance er der for at du laver ubeviste handlinger (lemmingeffekten), jeg ser både mandschauvanister og feminster som er født ud af ofre/magt-smerte, begge lejre vil gerne styre verden, det handler om magt.

Selv utilfredshed er modstand.. kig på hvorfor du er utilfreds og start med at acceptere at du er det. så kan du også løse din utilfreds til noget konstruktivt.

Når vi snakker om modstand så er der en snedig vinkel…om at have den “rette mening” om tingene og alligevel føles det forkert, det kan opstår fordi andre mener det og man retter sig ind.. så man bider modstanden i sig.. men det giver en ubalance… det lyder rigtig men føles forkert.. det er stadig en modstand og den skal opløses og det er et mønster som koder dine situationer frem for at du gør det som føles rigtig hver eneste gang.. og minus ved disse rigtige meninger kan gøre at din følelse er blevet overhørt så mange gange at man intet føler mere..

 

 

Et nyt værktøj er at snakke til sine problemer ja, bare det at sige det kan udløse en reaktion fra sindet om at det er tåbeligt og ja, så opløser man også den… men her er nogle eksempler.

“kære krop hvorfor er jeg afhængig af chokolade”

“kære krop, hvorfor har jeg ondt i nakken”

“kære krop, hvorfor kan jeg ikke lide Jensine” (bemærk jeg ikke kender nogen der hedder det)
“kære krop, hvorfor er jeg overvægtig”

Hvis der kommer en fysisk reaktion, så accepterer du det og lader det gå og så har du ikke et afhængighedsproblem af chokolade… her udnytter vi at egoet ikke ønsker du bliver mere bevist og det bliver fysisk provokeret.. når du kan se reaktionen, så kan du opløse den.. Egoet er den instans som du kan snakke med og som giver dig underlige domme, regler, men det er en indre stemme, der er ikke nogen Indre stemme når du er bevist.

Hvis vi har modstand mod mennesker vi holder meget af og vi ikke får opløst følelserne af historierne løbende, så kan det ende med at vi ikke kan personen mere og vi kan blive skilt fra hinanden, husk at had ofte kommer af magtesløshed og vi vil egentligt gerne løse den magtesløshed.

Hvis nu du er en af dem som også har børn og de ikke gør det du ønsker, se bemærk om du snakker i modstand og ingen “gider” at reagere på modstand og du vil se at du får noget andet som er værre.. igen vil det give en føles som en magtesløshed og din modstand bliver fodret.

Skriv et svar