Den indre Dommer

Views: 57

Jeg har arbejdet med mange modstande og kender efterhånden de fleste fælder som sindet kan havne i.
Man kan også kalde Dommeren/Egoet for den indre slagtehund som gerne vil skabe ravage..  som med alle andre modstande så er faren at man identificeret sig med den som om den er en selv..  Den fylder mere end andre modstande jeg har mødt og hvis man gerne vil aktivere den, så deltag i en debat eller se nyheder i tv, så kan du bl.a. observere hvor tit “den” gerne vil blande sig i alt muligt som slet ikke giver mening…. når man lærer at observere den så kan man se at den ikke er specielt begavet, men det stopper den skam ikke i at blande sig..
Ud over at den er slem, så samarbejder den også med f.eks. Skam, sorg, skyld, frygt og tendensen til at “hoppe ned i et hul”, så når den fejler så er prisen at man virkelig får det skidt skidt, så Dommeren straffer skam også..
De fleste Modstande er aktiveret ud fra bestemte situationer, men “dommeren” er vågen så tit du er er ubevist og med til at skabe mere ubevisthed…
Mens jeg observere den ubehag som den medfører, så kan jeg se at den også gerne vil blande sig i at jeg skærer grenen over for at den bliver opløst.

Kan du se “dommeren”, så er du ikke opslugt af den og du er bevist.. Men hvis du kæmper imod den, så fodrer du den, så du er nød til at acceptere den og give den plads, men at du ikke reagerer på de følelser som den danner…

Dommeren vil gerne bilde dig ind at hvis du ikke har den, så bliver du lammet i livet, men du bliver tværtimod meget stærkere og du vil fremstå langt mere authentisk.

Hvornår skaber vi Dommeren, tja, første gang nogen bilder dig noget ind som ikke giver mening for dig.. typisk en i familien.. f.eks. første gang nogen skælder dig ud for noget du ikke forstod. og hele Dualiteten ved hvad der er rigtigt og forkert og fødslen af mønstre.

1 tanke om “Den indre Dommer”

  1. Pingback: Hvordan gør man egosindet mindre. – Claus Nielsens blog

Skriv et svar