Opdragelse og modstand

Views: 59

Det her kan være en minefelt, men jeg kaster mig ud i det..
Lad os starte ved starten, hehe..
Et barn er lige født og mor/far kan ikke lide gråd, så når barnet græder så kommer energien fra forælderen om at gråd er ubehageligt og det sjove er at Barnet selv uden sprog bliver mere ked af det..  Det er en illusion at børn uden sprog ikke forstår verden.. Hvis mor/far accepter deres modstand om gråd og der kommer en god energi, så mærker barnet roen i forælderen og slapper af…
Det gælder så også hvis forælderen har problemer med Tis, puha, amning, manglende søvn, spisevaner…o.s.v.
Sovetid: Barnet vil egentligt gerne være sammen med forældre (deres energi/kærlighed) og hvis forældrene er ulykkelige over at barnet ikke sover (viser tillid), så kan barnet helt klart godt mærke det og begynder at græde… så kommer forældre løbende med dårlig samvittighed (også modstand) igen forældrene opløser deres modstand om at barnet kan sove og barnet finder ro.. og sover.
Nu er barnet blevet lidt ældre og vi skal til at få ryddet op…. forældere som er “godt opdraget” kan jo godt se at et værelse roder og det kan være forælderens modstand om at blive straffet af deres egne forældre hvis der ikke er opryddet og rent som man ubevist prøver at presse ned på barnet og hvem gider gøre noget når der er dårlig energi.. og modstand giver oftest det modsatte resultat. Hvis forældren opløser modstanden i sig selv, og viser børn hvad der skal til for at et værelse “ser pænt” ud og barnet vil gerne følge en god energi.. Bemærk at børn som er sammen med entusiastiske mentorer lærer alt muligt.. de bliver påvirket af den høj frekvente energi.. nogengang kan barnet så intet når de så er dem selv og ude af den gode energi fordi barnet ikke har lært at kunne alt af deres forældre.
Den klassisk modstand er “hvem skal støvsuge”, så den har jeg mødt mange gange, Mor/far gider ikke støvsuge, så nogen andre skal gøre det, men “gider ikke” er virkelig en dårlig form for at sælge en pligt til andre.. Når man ikke har et  problem med at støvsuge, så går det ofte som en leg 🙂
Et barn som ikke har lyst til at mærke en dårlig energi fra en voksen kan begynde at gøre ting som f.eks. at støvsuge og ofte får man så ros fra forældre.. Så det ser godt ud, men det er bygget på et skidt fundament.
Også en klassiker som jeg selv har været underlagt er rygning.. jeg havde jo fået at vide at Rygning var skidt og alligevel var der så mange der røg især mennesker som holdt af mig.. Mennesker som ryger og har det godt med det kan sagtens være ambassadører for ikkerygning, men mennesker som kæmper imod er virkelig dårlige sælgere.. i forhold til børn.
Mad er virkelig blevet et problem i vores samfund, hvad er U/sundt- feder/slanker og fra dag til dag kan det skifte retning og børn har brug for forældre som elsker mad og dropper tankeformen om hvad der u/sundt.. feder/slanker, så er der en chance for at deres mad univers bliver mere spændende.
Det er altid sjovt at se når man får fremmede børn på besøg om hvilke regler de er underlagt.. af religiøse grunde, ja sundhed er også en religion efterhånden.. Børn kan så meget mere når de ikke er underlagt forældres modstand..
Regler kan være godt hvis man ikke har modstand mod regler, men ser dem som reminders og de ikke er født af modstand.. Det bedste er at lære børn at mærke sult, mæthed, træthed, smage og være trygge ved deres følelser..
Råd: kan være gode, men man er altid nød til at gøre op om det noget for dig og hvis ikke så er det bare et Råd, ingen mennesker er ens og vi passer ikke bare ned i en kasse. Hvis du har flere børn så opdager du hurtigt at de slet ikke er ens, så igen så skal man se hvert eneste menneske som noget forskelligt og spændende 🙂
Børn lærer også af dine modstande, så får du ikke modstande opløst, så kan de samle modstanden op som sandhed og have dem med i livet og man kan sagtens vise børn livet uden modstand, selv når man skal forklare hvorfor mennesker gør som de nu engang gør.
Børn vil vise dig alle de ting som du har brug for at lære om dem, så se det som gaver 🙂
Hvis et barn har et problem (modstand), som du selv har modstand i forhold til så er du ikke særlig uvildig i at kunne hjælpe med at  løse barnets problem.. hvis du bemærker dit eget problem kan du sætte det til side og nu kan du starte med at hjælpe barnet.. (så kan du opløse det i dig selv efter du har hjulpet barnet)
Så længe barnet er i modstand så virker Logik ikke… du er nød til at få barnet fysisk ned og ud af modstanden for at kunne snakke logik med barnet og selv der kan du udløse problemet igen.. Skift scene hjælper ofte så man kan komme ud af modstanden… presser du på at snakke inden, så bliver det meget værre… gør barnet opmærksom på deres følelser og hjælp dem med at gøre situationen mere spiselig i stedet for et problem..  Barnet vil helst gerne selv, når de har fået det “nemmere” med situationen, så kan de ofte selv godt løse den.

Skriv et svar