Hvordan gør man egosindet mindre.

Views: 70

Det simple og komplekse svar er at blive Bevidst og ikke identificere sig med ego-sindet.

Hvis man har levet det meste af ens liv med tanker som eneste indsigt om at være, så kan denne proces være lidt hård.
Dommeren har før været taget op som et indlæg og jeg mener at dommeren er en stor del af ego-sindet.
Tanker har typisk et form for spejl som et energifelt som kan føles og det kan også være lammet, så man ikke mærker noget fysisk, men når man bring bevisthed ind, så kan det være at man tænder for at mærke det igen.
Bevidsthed har jeg beskrevet mange gange før, en højere form for intelligens, som bare er og som kan se at du tænker og føler, men den dømmer ikke og den svarer ikke.. Nogen kalder denne tilstand for gud, zen, indre ro, væren og mange andre ting, 
Der er ikke noget galt i at føle eller tænke, det er først et problem når det opfører sig som en parasit og styrer dig.
Når man kan se at man tænker og føler, så er man ikke opslugt af tanken eller følelsen. På et tidspunkt får man så meget bevisthed så man godt kan se at mange tanker og mange “følelser” er illusioner. Man kan starte med at kalde følelser for følelser i stedet for at kalde dem for “mine følelser”, når du gør dem til dig selv, så laver de en form for velcro eller klister som gør det svært at slippe igen.. 
Udfordringen med sindet er at det gerne vil styre dig, d.v.s. at når du bliver bevist så bombarderer sindet dig med tanker som muliggør at du kan blive ubevist igen, du bliver med andre ord opslugt af sindet igen..

 I Vores samfund lærer man tidligt at “TÁ†NK DIG OM”, men i virkeligheden burde vi trække vejret dybt og få forbindelse bag sindet og få rigtig indsigt, bl.a. ved at lade tanker være tanker og følelser være følelser..Forældre og andre autoriteter kan også være underlagt Mønstre/ego-tanker og derfor er det vigtigt at man selv finder mening i stedet for at tro alt hvad andre siger er sandt også selvom vi skal elske dem fordi vi er familie og derfor er meget tro. Husk at elske giver mening når du er i ro, det gør tanken om elske ikke.
Man lærer også at man skal være skeptisk og ikke lade sig narre. hvis man lærer at bruge at lede efter mening når man snakker med mennesker så er det også svært at nogen kan snyde/narre dig. Det er nemt at få en Overbevisning, men det kan være baseret på tanker alene og de duer først når man selv finder mening i dem og så vil det også give mening for andre mennesker, hvis en overbevisning ikke giver mening, så lad den gå og accepter at andre tror på det.

Hvis du (egoet) f.eks. dømmer en person fordi de ikke opfører sig forkert og du bliver bevidst om at du faktisk gør det, men du har faktisk ikke lyst til at være en dommer så er sindet så snedigt at den skam som du kan føle også bare er et nyt lag af ego-sindet.. Der skal man lære at tilgive at man har gjort det og lade det gå. Accepter følelsen af at være dommer for andre og acceptere (ingen reaktionsmodstand) at du har været så ubevidst at du har gjort det.

Hvis nogen bliver ked af det og du reagerer på at de bliver kede af det, så er du igen fanget af din reaktion af sindet, acceptere din reaktion som den er og nu kan du eventuelt hjælpe personen med at komme tilbage til dem selv, ved  at bede dem om at trække vejret dybt et par gange og fortælle at de ikke skal kæmpe imod tanker og følelser, men bare lade dem være.. Når de er kommet til sig selv, så kan i tale om indholdet.

Bemærk at alle disse ting ville du ikke nødvendigvis bryde dig om at andre gjorde ved dig. “Du” herunder er Ego jeg et, det har intet med dig at gøre.

 • Kan du acceptere Dommeren ?
 • Kan du acceptere Egoet ?
 • Kan du acceptere at du har såret mennesker.
 • Kan du acceptere at du gerne ville ændre på mennesker ?
 • Kan du acceptere at dit barn Bliver mobbet ? 
 • Kan du acceptere at Du er syg?
 • Kan du acceptere at du er Handikappet?
 • Kan du acceptere at der er krig.
 • Kan du acceptere det modsatte køn gør ting du ikke forstår ?
 • Kan du acceptere Fordomme så du kan slippe dine egne ?
 • Kan du acceptere Folk/Du er overvægtige?
 • Kan du acceptere Fattigdom?
 • Kan du acceptere at mennesker har det skidt?
 • Kan du acceptere at du er utilfreds?
 • Kan du Acceptere Larm ? Larm er lyde som er gjort til et problem.
 • Kan du acceptere at dine forældre/søskende gjorde det så godt de kunne?
 • Kan du acceptere at du bliver irriteret på den/dem du elsker?
 • Kan du acceptere at du havde en tanke om at forlade din kæreste/kone/mand, men det var kun en tanke.
 • Kan du acceptere at Du/andre Lader sig stress? 
 • Kan du acceptere at du bekymrer dig?
 • kan du acceptere at du går glip af livet ved at Egoet styrer dig ?
 • Kan du acceptere at ingen forstår dig?

Listen er superlang, mon ikke du har en lille idÁ© om hvor omfattende det kan være ?

Husk at alt det her nævnt kan styre dig og jo mere du er i indre modstand og kæmper imod du gør det… jo værre bliver det… Livet er meget nemmere når du ikke kæmper imod tanker og følelser.. bare lader dem gå.

Jo mere du er bevidst og lader tanker og følelser være så de bliver opløst, jo mere vil det være nemmere at være i kontakt med dig selv. 

Meditation kan være en god vej til at være mere dig selv.. prøv at lære ikke at blive distraheret f.eks. af Telefoner og være nærværende når du er sammen med andre mennesker og lær at acceptere at mennesker kan have meninger om dig, men det er kun deres egos mening. ikke give det så meget vægt at du igen lader dig styre..

Ego’et elsker at finde fejl…. også ved dig.

En lille øvelse:
Hvis du stiller dig foran et spejl og siger meget højt “Jeg elsker mig højt” og du så synes det er latterligt og det ikke passer… 
Kig på din følelse og tanken for hvad den er… Træk vejret dybt og vær dig selv i et øjeblik og dit indre vil synes om at du elsker dig selv og du kan se at “latterligt” bare var en tanke og den gav faktisk ikke mening..
Tanker kan forstå, men dit indre finder mening.. og det giver mening at du elsker dig selv… og når du kan det så er det også langt nemmere at elske andre <3

Skriv et svar