Hvordan opnår man nærvær i andre?

Views: 24

Ordbog:
Sindet:  et spejl mellem energifelter som føles som følelser og tanker
Modstand, Accept,glæde og entusiasme : følelsestilstande af livssituationer. 
Ubevidst: når man er opslugt af sindet og er i modstand.

Når et menneske udlever noget som andre er bange for, ofte fordi de ikke ved hvad det er…. så kan de andre blive handlingslammede? Det kan være angstanfald, vrede eller fysisk skade.. og i disse tider hvor vi skal være forandringsparate, så giver det ikke mening, så hvor nysgerrighed og hjælpsomhed kan ende med lammelse og flovhed og måske endda skam, simplehen fordi man ikke ved hvad man skal gøre i situationen, Men hvorfor er vi bange for det vi ikke kender til ?
Et af svarene kan være at vi kopiere det vi har lært ved at se hvad andre gør.

Hvis du oplever at et menneske er ked, vred, kommet til skade eller i en form for anfald, det kan også være brok…hva kan du så gøre ?

Det første du selv skal gøre er at observere hvordan du selv har det med det, kan du rumme at de “opfører” sig unormalt ? Hvis du er i modstand over situationen, så gør du den kun værre. Accepter din modstand som den er og træk vejret dybt og du finder din styrke frem ved ikke selv at blive opslugt af sindet, d.v.s. at du selv er nærværende og bevidst. Hvis du ikke 100% kan acceptere at mennesker har det skidt, så åbner du en sluse til dig selv som gør at du opsamler deres negative energi. Den bliver frigivet igen når du kan acceptere at den er der i din krop.


Et trick til at blive selvbevidst er at trække vejret dybt et par gange.. og bemærke om man er påvirket af sindet.

Når du selv er bevidst/nærværende, så kan du evt. hjælpe andre med at blive bevidste igen. 
Du kan typisk godt se at de har det skidt og ofte er vejrtrækning også hurtige og måske endda halsende. Rør ved dem fordi berøring gør det muligt at mærke og at mærke gør at man stopper tankegang, om ikke andet kortvarigt. Selv et ulykkeligt spædbarn kan mærke hvis den som holder har en modstandsenergi.


Gør opmærksom på deres følelser (at de er ok og ikke har noget med dem at gøre, som det er en fremmed ting) og undgå at snakke logik og efter munden indtil du kan mærke de er i ro. Forklar herefter at det kun er en følelse/tanke som har snydt dem til at have det skidt, så hjælper man dem med at minimere styrken af det som de var opslugt af og ved at fjerne identitet fra sindet så er det heller ikke deres skyld at de fik det skidt. 

Skyld, bebrejdelser, udstille, pressen, nedgørelse fodrer problemet.

Ofte vil man gerne kunne håndtere livet og når man støder på udfordringer og når man ikke får hjælp, så bliver det kun værre. Sindet opfinder en erstatning for det man skulle have hjælp til og man kalder det for et mønster, Først så stresser det og jo mere det bliver bevist at det er problem og sandhed, så kan det ende med Panikanfald.. man har jo oplevet det så mange gange nu, igen er det sindet som snyder dig. Når det bliver belyst så virker sindet ikke mere, det kræves at man ikke er bange for de tanker/følelser som sindet producerer. Frygt er også sindet. så man kan se at man have løst et puslespil hvor der mangler nogle brikker.

I vores verden hvor sindet har overtaget så meget af vores liv og at man bliver gjort opmærksom på at man skal “tænke sig om”, hvilken intet giver fordi sindet ikke er specielt kreativt og iøvrigt heller kan sætte sig ind i hvad andre forestiller sig at man skulle vide. Det er sjovt at mennesker nedgør andres manglende erfaring og viden, men når man ikke har den brik på plads i puslespillet, så er den der ikke før man lærer det.

Man bliver heller ikke klogere af konkurrence og pres. Man bliver klogere når læreren er nærværende og kan rumme deres elever uanset hvad de har af diagnoser og udfordringer. Når en elev er gået i selv sving så går lærdom fuldstændigt tabt. Når elever trives så er der uendelig muligheder.

Selvom man godt kender disse værktøjer, så virker de kun når man er bevidst. Når man er opslugt af sindet, så kan det være nødvendigt med hjælp af andre. Jo mere man er sig selv jo mindre magt har sindet over en.

De fleste kan godt have godt af meditation og selv et minuts meditation kan gøre underværker.Skriv et svar