Hvad er at være sig selv

Views: 110

Indtil i dag har jeg kun delt alle de ting som beskriver hvad der er ikke er digselv. 
At være sig selv eller tænke/føle sig selv, kan  virkelig være blandet godt sammen og en af grundene er fordi vi ikke har sprog til at skille det fra hinanden. Man siger ofte Mig, mit og migselv om tilstande som ikke er noget af det.
Du kan forvente en form for ord når du tænker, men du får en fornemmelse af hvad der giver mening når du er “væren” , Du forstår ting med Tankerne, men “væren” giver mening både hvad der er rigtigt og hvad der er forkert eller bare “er”. “Er” giver ikke mening for tankerne, en fornemmelse af at sådan er det bare..  
Egoets smerter er bygget af situationer af manglende Accept af det som er.

Væren
Væren giver ro, mening, fornemmelse for kærlighed og mening med andre mennesker og når du går i dybten så kan du få fornemmelsen af at være forbundet med verden, planter, dyr, træer og andre mennesker som en helhed og Religion i kerneform giver mening og du også kan se hvad der evt. har sløret religion.

Tankerne
Når man kun lever i tankerne, så lever man et meget dramatisk overfladisk liv, At være i “væren” og vælge at tænke giver livlige tanker. Tanker i sig selv er ikke kreative, kreativitet kommer fra væren og “kreative” tanker kan så opstå derfra.

Ligegyldighed
Handlekraft kommer når man er sig selv (væren) og ikke reagerer på situationer. Det kræver ikke en autoreaktion for at kunne handle. Ligegyldighed/ligeglad findes kun i tankerne

At være sig selv
Alle kan begge dele, både tænke og være, men ofte mens man er vågen kan tankerne få så meget overtag at man glemmer sig selv. Som skrevet før så har vi ikke ord for de forskellig tilstande så det er nemt at blandet begreber sammen. og Selv de ord jeg skriver skal give mening for at det virker.

Identifikation med sindet eller væren ?
“Jeg er”, kan man kalde en pegepind, når den peger på sindet som er et spejl mellem tanker og Følelser, så er du opslugt af sindet og kan ikke se “væren”, når du Peger “jeg er”  på væren så kan du se både Tanker og følelser og derved kan gøre op med tankespind og tankelabyrinter.

Slappe af
Tanker og følelser har en kropslig funktion, som giver spændinger i kroppen og da de gentager sig, måske mange gange i løbet af dagen, så på et tidspunkt, så bliver man faktisk øm og til sidst kan det også gøre ondt. Når man ikke er påvirket af sindet, så kan kroppen slappe Helt af.

Tilgive
Når man er i processen mellem at lade Sindet have vægten på hvem man er og gerne vil være i “væren”, så er det vigtigt at man ikke laver nye tankespind, som f.eks. at bebrejde sig selv nogle af de overbevisninger som kunne eller har skadet andre mennesker. 

Dualitet
Tankernes verden handler meget om “enten/Eller”, “sort/hvidt”, “ven/fjende”, hvorimod “væren” finder svar et andet sted. Man kan snakke om sig selv eller man kan være sig selv, virker som om man er 2 ting, tanken om selv selv er ikke dig. Det samme gælder jagten på at man vil leve sit liv, Man lever det allerede, man er liv, Sindet vil gerne overtage idÁ©en om liv, men det vil aldrig give mening.

Opslugt af tanker
Når man er opslugt af tankerne, så giver væren ikke mening, man er simpelthen tankerne og kunsten er at man hele tiden har en kropslig kontakt når man går ind i en tanke. Smerte har en tendens til at man gerne vil flygte ind i en tanke og derved lade sig opsluge af tanken Alle mennesker er udsat for prøvelser i livet og prøvelsen er netop det med at kunne håndtere alt hvad kommer til en og ikke misforstår situationerne ved at følelserne/tankerne i situationen bliver uoverkommelige. Sker det så er et mønster født og man gentager og tiltrækker samme situationer til man kan håndtere følelsen/tankerne af dem. 


Forhold til andre mennesker.
Tankemennesker spiller spil og dyrker drama. Vil helst gerne styre verden (helst med regler de ikke selv er underlagt) og andre mennesker for at undgå det de ikke bryder sig om omkring verden, de brokker sig over det som er og vil hellere noget andet, så blander de fortid ind i situationer og ønsker sig at være i fremtiden, og slappe af er næsten umuligt.  Mennesker i Væren, er autentiske og behagelige at være i nærheden af, Ingen krav.

Det perfekte menneske
Findes ikke, det er kun en tankeform.

Oplevelsen af verden
Når du går en tur i skoven og sindet er taget på ferie, så bemærker du at dine sanser er skarpere. Syn, lugt, smag, berøring og fornemmelse af andet end en selv også andre mennesker og dyr. Alt er livligt og spændende og man har det lidt som et nysgerrig lille barn.
Da man ikke er afhængig af konflikter og drama, så kan ens arbejde laves meget nemmere og uden omsvøb. Penge er ikke vigtige, mennesker er.
Familie vil kun blive stærkere og hjælpen til ungerne og andre familiemedlemmer vil være efter hvad som er meningen i stedet for noget nogen bilder dig ind. Alle kampe med X-mænd/koner, vil ophøre, det giver ingen mening at slås med mennesker og behovet for fjender er væk.

Søvn
Når du finder livet spændende og alt kører på skinner for dig, uanset hvad du støder på i livet, om det så er død, ulykke, dramaer, fyringer, sygdom, så er oplevelsen af dem nemmere at forholde sig til i væren end når sindet gør et problem ud af det og man er et offer. Så skal søvnen ikke processe det du ikke kunne finde ud af i løbet af dagen og du sover dybere.

Børn
Er i væren indtil deres omgivelser bilder dem noget andet ind og børn vil lære af Bevidste forældre ved at kopiere dem.. De skal ikke have forklaret det som giver mening. 

Meditation
Man kan bruge meditation til at lære at lære kropsforståelse og komme tættere på at være.. Ved at acceptere Tanker og følelser som dukker op som de er, giver også den ro der skal til at være der i længere tid. Et par dybe vejrtrækninger eller et godt gab, kan også give adgang til væren. Ved træning så er man bare væren.


Valget
Mange mennesker overlever livet ved at have interesser hvor de er sig selv og når de ikke får dyrket interessen så går de til. Men Du kan vælge at være dig selv hele tiden eller meget af tiden, men Du er nød til at ulære nogle af dine overbevisninger/mønstre for at kunne være dig selv. Det man er vant til kan være uhyggeligt tiltrækkende også selvom det ikke gavner en.
Umiddelbart så kræver det kun nogle dybe vejrtrækninger så kan du være dig selv eller du har prøvet væren før så du ved hvad det er, så er du der.Når du så er i Væren
Der vil stadig være en periode hvor sindet gerne vil bilde dig ind at det er Væren, men det er stadig kun en tanke. Accepter den og lad den gå og forbind dig igen med væren..
Hvis du bebrejder andre at de ikke er bevidste så er du selv blevet luret ind i en tanke, sådan opfører væren sig ikke.
Det kræver øvelse at lade væren fylde mere og mere og tro mig at det giver bonus…


Skriv et svar