Overbevisninger

Views: 28

Mindfulness eller bevidst om sindet, er nødvendigt for at slippe overbevisninger som ikke virker for en.

Problemet med overbevisninger er at de gentager sig og gør at man får bevist dem igen og igen som gør dem til en sandhed, men de er stadig et produkt af sindet og når man er bevidst om dem og ikke giver dem vigtighed, så kan de opløses.

En overbevisning kan være

 1. Det skal være hårdt at tjene penge.
 2. Nogen er mere end andre.
 3. Nogle ting er bedre end andre.
 4. Jeg fortjener ikke kærlighed.
 5. jeg er Tyk eller grim.
 6. Jeg skal altid vente længe til aftaler. f.eks. hos lægen eller på hospitalet.
 7. Der er aldrig en parkeringsplads når jeg skal bruge den.
 8. Jeg gør alt det rigtige.
 9. Hvis jeg siger mening, så bliver den brugt i mod mig.
 10. Specielt hvis man er i konflikt med en person evt. som man har holdt af, kan givet et spin af ødelæggende overbevisninger, specielt hvis man ønsker at de skal ændre adfærd.
 11. Folk kan li mig, hvis jeg gør alt rigtigt.

Man skal bare huske at en overbevisning ikke nødvendigvis er sand, selvom den føles sand og den også kan medvirkende til at ødelægge ens selvværd og den energi som føles bliver også udsendt som andre kan reagere på og her handler ikke kun om hvad man siger som bliver (u)bevidst opfanget af andre.

Overbevisninger kan være ting man siger til sig selv eller om sig selv. Udefra kan man ofte godt se at vedkomne ser lidt forpint ud når det bliver sagt. Man tiltrækker at folk forstærker det igen og igen ved at gøre opmærksom på det og det gør ondt når det bliver sagt.. Mobning.
Men jo mere man siger sin overbevisning jo bedre sætter den sig fast i en.

Tanker kan være forførende, men ikke nødvendigvis konstruktive..

Når man slipper tanken om en overbevisning, så kan man ofte godt se at den ikke giver mening, men fordi det ofte ikke føles godt, så gør man noget andet og på et tidspunkt bliver den udløst igen, men når man virkelig belyser en overbevisning eller man har en god ven som spørger ind til den, så kan den kodes om til noget mere konstruktivt eller bare opløses.

Overbevisninger går ofte imod ens intuition og derfor føles de ubehageligt i kroppen.. det er gift som skal opløses.

Skriv et svar