Livet er nemt

Views: 40

Det er ego-sindet og emotioner (ubehagelige følelser) som gør det svært. Ofte når vi tager ting ind i vores system som ikke giver mening så vil kroppen kæmpe imod ved at vise ubehag. Det kan virke lidt skizofrent at man ikke kan stole på ens egne tanker og følelser, men det er muligt at finde en balance så egosindet ikke blander sig så meget.

Når du er i situationer som i dig virker ubehagelige, svære, hårde, umulige, så er egoet i din krop på spil og du har tabt forbindelsen til dig selv. Så bemærk om du har RO i kroppen eller du i kroppen føles ubehag, at der er spændinger evt. klump i halsen og din vejrtrækning er hurtig og halsene. Din krop reagerer/advarer dig med andre ord.

Emotioner forstyrrer dig.

Måder at være i verden på.

1. Dig
Ro, nysgerrighed, menneskelighed, kærlighed, rummelighed, intuition, nemt at lære nye ting, at de ting du har brug for kommer nemt til dig. Mening med alt. Nemt ved at inspirerer andre mennesker. Elske og tilgivelse. Nærværd. Nuet. Du takler ting med sindsro. Du er glad for det du har og det du får.

Du lever 🙂

2. Egoets filter
Problemer, svært, bekymring, fysisk dræn, gider ikke, orker ikke, negative tanker, emotioner (føles negativt) og tager fokus fra dig (ro). Du har svært ved at lære nyt og finde fokus. Underlige overbevisninger, Skyld, skam, opmærksomhedskrævende. Tankespin og tankefælder. Kan ikke mennesker eller situationer. Magtesløshed, Ensomhed og at være den eneste i verden med et problem. Grunden til mange afhængigheder. Når du er opslugt af egoet, så giver “ro” ikke mening.

Egoet lever af:
Mangle
At være bedre/ringere end andre.
Kæmpe for at have ret.
Illusioner
Alle former for ubehag og frygte selv utilfredshed.
Traumer
Skyld
Skam
Mindreværd
Drama
At høste af fortidens fejl og frygte for noget som ikke er sket. (undgå nuet)
Vurdering af andre mennesker og situationer.
Afhængigheder
Depression og Angst.
At være noget man ikke er.


Hvordan bliver jeg mig selv og gør egoet mindre.

Først og fremmest skal du ikke tro på alle tanker og emotioner og du skal være opmærksom på om om du har ro eller er urolig.

Det er ikke frygt som hjælper dig når du er i nye situationer, det er roen i dig som gør det.

Du øver dig i at genkende egoet-sindets struktur, dvs. om du har det skidt eller ubehageligt når det er på spil. “Egoet er på spil” lyder sjovt og når du siger på den måde er du allerede i gang med at fjerne styrken fra det. Egoet fødes af forskellige former for smerte og bliver mindre af at være i nærvær, kærlighed og rummelighed. Egoet forblinder dig når du er opslugt af det og det gør dig magtesløs og knap så intelligent. Bliv venner med egoet, så det ikke opsluger dig.

Tankespind og tankemylder kan aldrig løses ved at blive i tankerne, så træk vejret dybt og meget langsom til du mærker roen og erkend det bare var et spin i tankerne og se på det med kærlig øjne og lad det gå.

Bemærk om du gør ting fordi du har lyst til dem og ikke fordi du skal ? Hvis du “skal” så er der typisk også en fysisk reaktion (modstand) og den gør du bare op ved at mærke den færdig og bemærk at du så herefter nyder at gøre de ting.

En af de sværeste ting for ego-sindet at håndtere er at mangle noget i ens liv. f.eks. kærlighed og når den sætter sig for hårdt så ender man med at blive eneboer og vil helst undgå andre mennesker.

Mange diagnoser (også fysiske) kommer fra at man aldrig kan slappe helt af og når du genlærer at slappe helt af, så begynder livet også at give mening indtil da kan du leve i overlevelsesmode.

Á˜velser i at provokere skyggesider frem så du kan håndtere dem.

Det bedste tidpunkt at tage sig af ubehag er når du har det bedst. Kroppen kan ikke se den store forskel på om du er i situationen eller du kun genskaber den i sindet. Ved at være bevidst om at du kan reagerer og det helt ok at reagere så kan du bruge øvelserne herunder. Det er også en god idÁ© at skrive de ting du har det svært ved på en liste så du kan strege dem over som du lærer at takle.

Du kan altid spørge dig selv “hvordan jeg det med……

Mad du ikke kan lide.
Mennesker du ikke kan med. (specielt din nære relationer)
Noget du finder svært og hårdt
Noget du ikke gider
Noget som hindrer dig.
Penge (Gæld, at have for mange og bange for at miste dem, at tabe dem, mangle)
arbejdsopgaver
Meninger og overbevisninger.
At andre har det dårligt.
At andre reagerer som du gør.
Min partners og evt. børns ego <3

F.eks. “Hvordan har jeg det med at være uven med min bedste ven” ?
Du skal ikke tænke her, du skal mærke.

Se hvordan kroppen reagerer på de spørgsmål og hvis der er en reaktion, så mærk den og lad reaktionen/fornemmelserne i kroppen blive følt færdige. Bemærk så at styrken af af reaktionen på spørgsmålet herefter vil være mildere ved dig og hvis du er rigtig god, så er der slet ikke nogen reaktion herefter. Det er vigtigt at du tillader dig at have disse reaktioner og ikke kæmper imod dem, ellers vokser de sig bare større.

Hvis du ikke kan klare alle følelser/emotioner i dig, så ender du med at forsøge at flygte fra dig selv, hvilke aldrig vil give mening. Men hvis du kan gøre dem op, vil du opleve at kunne håndtere ting nemmere første gang eller kunne sige fra på en ordentlig måde.

De fleste ved godt at når de stresser, så påvirker de også andre. Stressen kan udløse andre som også har tendens til stress. Men den god nyhed er så at når du søger roen, så påvirker den også. Bemærk jo mere du søger roen, jo mere vil din omgivelser slappe af. Ro er meget stærk påvirkning.

Reaktioner af situationer som du ikke gør op, vokser hver gang de bliver provokeret/udløst og du ikke gør dem op med det samme.

Når man har gjort smerter og modstanden op

ja, Livet vil være nemmere og nye situationer vil være meget nemmere at takle, Det er nemt at være sammen med andre mennesker og dyr. Man vil bemærke nye sider at livet og sig, sove bedre, fysiske smerter vil reduceres.
Det er nemt at lære og lære fra sig.
Folk som reagerede på dig før kan nu slappe af i dit selvskab og du i deres.
Livet er nemt.

Skriv et svar