Mine tanker om følelser..

Views: 9

Når man har styr på dem så er de ikke en udfordring…

Når man ikke har styr på dem, så tænder de alle mulige reaktioner og mønstre… de fleste er accepteret i dagens danmark og resten bliver der skulet på… de fleste mennesker ved ikke hvordan dine følelser reagerer, men når man kender hinanden så ved man hvilke følelser der skal spilles på hvis man er meget i egoet….. det er svært at spille på følelser som er i balance…..

rent praktisk kræver det at man mærke følelser for at denne tekst giver mening og følelser bliver tændt af tanker, situationer,ord, stemninger,smag, energier,berøring, lugte og sikkert mere…

Jeg ser 3 tilstande..
Undertrykte
dem som har en fin balance
og dem som fylder meget..
Følelser kan primært mærkes i mave regionen som større eller mindre prikken/pulsen (hata chakra og solar plexus)

hvis du diskuterer og du bliver ramt på dine følelser så ved at være bevist om at du reagerer fysisk d.v.s. på dine følelser som kan fylde ret meget når de bliver udløst… så kan det give nogle bivirkninger…. nogen undskylder det med at det betyder meget for dem og det gør det jo også… men det farlige er når det styrer os……

De undertrykte kan udløses som bomber og kan være temlig ubehagelige, det er typisk noget som er lukket meget tidligt i livet og hver gang de kommer til overflade hurtigt bliver gemt væk…. vi har bare ikke lyst til at mærke dem….

Dem i balance, tja dem vi bruger tit…..forholder os til… perfekt, men der kan være lidt fejlkodninger i dem også…. så det er sundt at forholde sig til alle følelser..

dem som fylder for meget, dem som kroppen gerne vil have at vi tager os af og nogen af dem bliver til undertrykte fordi vi enten ikke forstår det eller vi tilfører det som negativt….

hvis du tager en følelse som vrede og bare mærker den så er den faktisk ikke ubehagelig, du mærker den og den føles helt i orden, med mindre du har dømt den til at være ubehageligt, så tænder du noget mere med den følelse…. men følelser i balance er behagelige til vi koder dem til noget andet… så hvad gør man så… jo, man kan starte med at gøre følelsen til noget mindre og inden den tænder noget andet… så den er mindre ubehagelig….. så kan man fjerne binding til egoet (som gerne trykker på samme følelse flere gange for at gøre dem større), man kan beslutte at det skal være en rar følelse…
man vil finde ud af at følelser tænder andre følelser og kan give fysiske reaktioner f.eks. kvalme og tårer….  alt sammen for at vække dig…
hvis du tør gå ind i dine følelser kan du finde grunde til hvorfor de er kodet som de er og evt. kode dem om…. det handler om at være bevist….. når du kan se at bindingerne er der, så kan du beslutte om hvad de skal tænde eller hvad de ikke skal tænde, du skal bare beslutte det og det burde virke med det samme…  man kan prøve følelsen af ved at provokere for at teste om man reagerer som man har besluttet… men det er super nemt når man har gjort det nogle gange… og da følelser fylder mere end vi tror så kan det virkelig være noget som kan ændre vores liv. hvis der er følelser som er små og som ikke giver mere mening så ved at give dem fokus kan man gøre dem større så de giver mere mening… man behøver ikke identificere alle følelser, bare man selv og dem man påvirker har det godt 🙂

Hvis du er den type som føler rigtig meget og følelserne trænger sig på hele tiden, så ved at tage dem lidt ad gangen, så fylder de mindre og du får mere styr på dine følelser og reaktioner…. du bliver ikke kold og ikke reagerende.. men du tør nu komme ud i flere følelser som gør at du får en stærkere fornemmelse af hvem du er og hvad du står for…

Når du tager dig af følelser og de stille og roligt bliver forstået så kommer der plads til at føle noget man måske har undertrykt eller glemt at føle… men vi har alle brug for at føle hele spektret, men ingen kræver at vi skal udleve alle følelser…. hvis man undertrykker følelser så har man ikke fornemmelsen af dem og de er svære at have styr på og man kan blive forskrækket og det kan udløse angst/frygt hos nogen…

Det er langt nemmere at forholde sig til sig selv og andre når man forholder sig til sine følelser…

Til dem af jer som tror på at vi påvirker hinanden med energier…:
Tanker bliver til følelser og følelser er den energi vi deler med andre… så en gang i mellem påvirker vi andre med vores følelser og derved kan der komme med reaktioner som ikke altid giver mening…  så f.eks. hvis man er stor på følelsen “uønsket” så er det det man ubevist udsender til andre og de reagerer på det….. det er ikke altid de kan forklare hvorfor… typisk hvis de selv er store på den følelse ellers burde det ikke udløse en reaktion.

Nogle af de følelser jeg har knækket/omkodet:
vrede som var oversat til ked og det er andres skyld.
uønsket som bare fyldte for meget og at jeg tog afstand.
samt forståelsen for at vi har modstridende følelser f.eks. vi vil gerne kærlighed og så beskytter vi os imod den….

Skriv et svar