3P og sundhed, motion og søvn.

Views: 12

Det er ikke så længe siden jeg stødte på 3P og du kan læse mere om 3P i et andet blog indlæg, men jeg ville se om alt det jeg havde lært på Motion plus omkring mad og motion kunne forstærkes af 3P. (Motion plus/M+ er et Kommunalt tilbud fra Herlev kommune og et fællesskab i velvære)

Jeg må erkende at min vægt var gået tilbage til mere end da jeg startede på M+ for ca. 2,5 år siden og motion æv, jeg gad ikke. Jeg var stresset bare af at tænke på det.

Jeg gjorde alt hvad jeg fik besked om på M+ og overdrev det til min krop var helt nede i energi og jeg var overhovedet ikke med på noget af det, så jeg stoppede efter DHL i aug. 2023 og har holdt pause til i lørdags Februar d. 10 2024.
Jeg tog løbebåndet frem og løb ca. 1,5 km, men allerede dagen efter gad jeg ikke.
Så jeg jeg zoomede ind på mine tanker og følelser omkring det.
Jeg ved at motion er sundt, men at blande tankerne ind det var ikke smart, men jeg vidste ikke jeg kunne andet..før nu. Jeg var også ved at brække mig over slankekure. Igen tanker om mad og sundhed giver heller ikke nogen mening.
Så når jeg får lyst til noget “lækkert” så mærker jeg følelserne og kigger på tankerne og erkender at det er kortvarigt og ikke nødvendigvis sandt.. Når jeg er sulten spiser jeg mad og stopper når jeg er mæt. Jeg havde heller ikke lyst til sodavand viste det sig. Når jeg kan mærke på kroppen at den er lidt træg, så går jeg en lille tur enten ude eller på løbebåndet.. igen uden at overdrive.. Jeg bestræber mig på at komme over 5000 skridt om dagen, bl.a. fordi jeg sover og forbrænder bedre… Det virker også som om min valg af mad er mere baseret på kroppens behov end tanker om underlig sundhed.

Jeg har ca. tabt 2 kg på 2 dage, så noget må være rigtigt. Jeg har en Withings vægt, Withing blodtryksmåler og et Garmin ur som bl.a. måler stress samt et withings-tæppe som også måle søvn, Søvnapnø og snorken. så helt uden tanker, så bliver jeg godt overvåget til eget brug.
Siden jeg startede på erkendelsen af at 3P d. 19 December 2023 virker så er alle parametre blevet bedre og nu også vægt og motion. Antal af negative tanker som stresser kroppen er reduceret meget…

Jeg fandt ud af at tankerne/følelserne var gode når jeg tabte mig og når jeg bare tog lidt på så var det omvendt… En aften spiste jeg mere end hvad mine tanker tillod og jeg fik det også dårligt af det… Det samme galt også hvis jeg ikke fik gået nok. Tankerne og følelser er ligegyldige eller ikke så vigtige..

Jeg er også begyndt at kigge på mine tanke og følelser omkring Hvad jeg spiser.. Ofte hører man at mad er sundt eller ej, men igen så hjælper tanker og følelser ikke her.. og selv din sanser som smag og lugt er påvirket af Din følelser og tanker..

Kunsten ved velvære er at man gør det som giver mening for en selv uanset hvad andre siger… Det skal bare ikke være baseret alene på negative tanker og følelser. Der kommer skam stadig tanker om at spise mad selv når jeg spiser mad, men igen, de er jo flygtige og ved ikke at kæmpe imod dem, så svinder de ind. Det virker også som om tankerne selv gerne vil opløses, så de presser på..

Jeg har massere af viden om både motion, sundhed, men Viden virker først når den også giver mening bag tankerne.

Den erfarne 3p’er vil nok kunne se at jeg stadig er i mit intellekt, Kroppen retter sig selv ind, når jeg slapper af og ikke hele tiden prøver at gøre noget for at hjælpe kroppen med noget som ikke giver mening. Som jeg også skrev i starten så overtænkte jeg alt med motion og sundhed og det er blevet langt mindre… og antager at undervejs så dukker indsigterne op og det bliver nemmere og nemmere til jeg helt slipper det og glemmer at det en gang fyldte helt vildt meget.

RYGNING

Jeg fandt ud af at at mine følelser/tanker omkring rygning gjorde at jeg overdrevet kunne lugte røg selv når jeg var i rum som var luftet godt ud.. Rygeren kunne ikke lugte noget og min søn bemærkede det kun fordi jeg spurgte ham (Han ryger heller ikke), så kunne jeg godt se at det var mig (tanker/følelser) som overdrev.
Jeg har aldrig røget i mit liv men størstedelen af min familie har røget, men jeg kunne slet ikke håndtere mine tanker og følelser omkring det.. Videnskaben siger at rygning er usundt så min hjerne forstod ikke at nogen så røg..
Men i stedet for slappe af i det, så kæmpede jeg imod med mine tanker og følelser og det var nærmest umuligt for mig at være sammen med min familie/fester/arbejdet/restaurant… Senere lærte jeg at bide det i mig, det var også et skidt valg… det udviklede angst tendenser når jeg oplevede røg. Nærmest alle røg på den tid og det var helt normalt alle steder, det først med tiden det er blevet svært at være ryger..
Jeg gik endda undervejs til lægen og han kunne kun bekræfte at det var usundt.
Selv når jeg skriver dette indlæg om røg, så begynder kroppen at give mig kvælningsfornemmelser… der er ingen mennesker i nærheden og ingen ryger i mit hjem… så tankerne og følelser har været meget hårde ved mig.. Men det slipper nu med bevidstheden om at det kun er tanker og følelser og selvom det virkeligt føles virkeligt.

Skriv et svar