Pizza dej den gode.

Views: 141

Pizza dej den gode.

Ingredienser
  

 • 400 ml Vand
 • 2 tsp salt
 • 20 g gær (kan være tørgær)
 • 20 ml olie
 • 200 g durum Mel (gør pizza mere sprød)
 • 500 g hvedemel helst tipo 00
 • 1 tsp sukker eller honning

Sådan gør du
 

 • Vand (lunt), gær, sukker, røres sammen i en skål eller køkkenmaskine og så venter man på at gæren bliver aktiveret ca. 5 minutter
 • Mel blandes i og man ælter i ca. 5 minutter
 • så tilsætter man salt og olie.
 • Dejen skal være lind og i en skål med lid olie i bund og hæves mindst 1 time og hvis du bruger mindre salt så kan det stå i køleskab over natten
 • så deler du dejen op i klumper 5-6 stk og lader dem hæve med fugtigt viskestykke eller film i mindst 30 minutter. Når du skal lave pizzaen så Må… du aldrig ælte dejen igen ellers trækker den sig sammen når du skal forme pizzaen ellers kan du bare forme den med dine fingre, helt uden kagerulle.
 • Bagepapir eller pizzastørrelse metal forme som lige bliver smurte. Tomat sovs bliver fordelt så der er ca. 1 cm til kanten Frisk mozarella ost og en toppings af eget valg, kunsten er at man ikke overdriver. på en bageplade i oven, på grillen med en pizza sten og bagetid mellem 6-10 minutter alt efter hvor "tung" din pizza er. Hvis du bruger rigtig pizza ovn eller sten/stål, så undgå bagepapir fordi overførelse af varme fra sten/stål udebliver.

Skriv et svar

Opskrift Vurdering