Hvordan man kan lære at mestre indre reaktioner

Views: 17

Hvorfor skulle man reagere ?
Tja, de fleste ved faktisk ikke at en reaktion kan have mange ansigter, men vi er bygget til at hvis der kommer et rovdyr at vi kommer på dupperne.
Det er bare ikke så tit at man møder rovdyr i disse tider, så kroppen har fundet andre muligheder for at afvikle det på.

Jeg ser rækken (kan sagtens være finere)
Ro
Utilfredshed
Stress
Angst
Panikangst.

Det starter med utilfredshed over noget man enten ikke vil eller ikke kan finde ud af at takle følelsesmæssigt. Hvis man ikke gør noget ved dette mønster, så vokser det hver gang man udløser det i en ny situation.. Når man stresser så er det blevet godt fysisk i kroppen og når man når angst så undgår man det og Panikangst er når Kroppen har fået nok af ens manglende ansvar.

Når du har en reaktion i kroppen så er først del af du erkender at du har en reaktion, så næste step er at acceptere at du har en reaktion, fordi det største problem ved reaktioner eller følelser som du ikke kan magte eller rumme dem, er at de vokser sig større som Alarmer som ringer med højere volumen. Kroppen vil ikke have at det er der.

Tricket er at blive venner med alle følelser og reaktioner fordi det ikke giver mening at kæmpe mod sig selv.

Man kan også spørge ind til hvad reaktionen er men det er nok at man bare mærker reaktionen og lader den være, så den kan komme ud. Hvis man kæmper imod reaktionen, så bliver den bare mere ubehagelig og fylder mere.

Man kan også spørge sig selv om det giver mening at man skal have det skidt i denne situation. Hvilke aldrig giver mening.

Der er nogle mennesker som bebrejder andre at de har negative følelser i kroppen, som om noget ydre kan styre ens følelser og reaktioner, men nej, det er kun dig som kan lære at takle din indre verden og tage ansvar for hvordan du oplever og ser Verden gennem dit system.

Når du gør reaktioner og negative følelser/tanker op, så vil du opleve at livet er lettere.

Hvorfor kommer reaktioner i første omgang. Tja, det starter ofte med at du via din opvækst bliver opdraget med ting dine forældre eller familien mener er rigtig/forkert. Du har ikke det store valg, du gør ting fordi du skal og ikke fordi det giver mening.

Eks.
Hvis du for eksempel ikke bryder dig om at støvsuge, så kan det være fordi nogen har tvunget dig til at gøre det og du ikke kunne se meningen med at støvsuge.
Når du overgiver dig til til at gøre ting, så tager du også ansvaret for det og du vil også finde ud af at det langt nemmere at gøre tingene..

Hvis du bliver tvunget til at gøre ting du ikke har lyst til og du har en reaktion så vil det også være nemmere at kunne sige fra, når du indser at du gør ting i modstand og accepterer modstanden og finder ro… så kan du sige fra.

Eckhart Tolle har disse fire stadier af situationer.
Modstand.
Accept.
Glæde.
Entusiasme.

Så du kan se i en hver give situation hvor du ville sige at du passer ind.
Er jeg i modstand (Reaktion/modstand)
Har jeg accepteret min reaktion af situationen. (Accept)
Trives jeg virkelig i denne situation (Glæde)
Jeg er i en tilstand hvor jeg rent faktisk inspirerer andre til at gøre det samme. (entusiasme)

Enhver modstand har en negativ energi som andre også kan reagere på og de færrest tror på dette er tilfældet, men når du afgiver den negative energi, så ændrer ens omgivelse i forhold til dig.


Den korte version når du har en reaktion
Jeg er ven med reaktionen/følelsen/tanken
Spørg dig selv om hvad det handler om (Det er ok hvis der ikke kommer et svar)
Lad følelsen/energien/reaktionen sive ud af dig ved at lade den være og bare mærke den.

Nogle gode spørgsmål
Hvordan har jeg det med stress ?
Hvordan har jeg det med Angst ?
Skal stress og angst føleles ubehageligt ?
Giver det mening at jeg ikke kan håndtere alle følelser/reaktioner i min krop ?
Kan andre mennesker styre mig fordi de kan ramme mine følelser ?
Kan jeg lide at blive drillet ? (Jeg lader mig mobbe)

Skriv et svar