Rummelighed

Views: 6

Jeg har faktisk i mange år fået at vide at jeg var meget rummelig og jeg har lært på det sidste hvad det faktisk betyder.. for mig og min påvirkning af andre.

Rummelighed er ikke din Identitet/ego, men snarere det modsatte…. Jeg tror at mange når de lytter til andre prøver at reflektere mod ens eget system og det skal man også men det kræver øvelse og mod på at gøre ens holdninger op.

Hvad er rummelighed ikke: at være Rygklapper, pleaser eller dommer……og det værste man kan gøre er stilhed…

Det er når du ikke dømmer, men rummer alt også selvom du ikke endnu forstår det…  Så hvis du er rigtig rummelig, så er det svært at være racist, kønsschauvinist, aldersschauvinist, bestikkelig, selvisk….

Så man lytter og lytter på indholdet af hvad der bliver sagt og påtager sig ikke følelserne, men er konstruktiv og forstående over for andres argumenter… Man skal ikke være enig som udgangspunkt… man kan også fortælle om ens holdninger, men det er ikke nødvendigt at sige noget for at være rummelig…..Men ens meninger skal heller ikke være missionerende eller påduttende, men oplysende…

Hvis du lytter på en person som brokker sig og du er nærværende, så burde brokkeren blive hørt og brokket ophører fordi endeligt er budskabet hørt…. brok er når man flere gang ikke er blevet hørt og man skruer op for historien og gør den til en sensation….men nu er det bare ikke troværdigt mere og så bliver det til brok (mange orker ikke brok, men det er en god investering)….. lyt til brokkeren og brokket bliver opløst og man kan komme videre…

Det er sgu svært at lære at være rummelig, fordi man er blevet påvirket af andres holdninger igennem mange år og kollektiv had også ødelægger rummelighed….. men man lærer enormt meget af at være rummelig og man får sat sin egen
verden på plads..
Men vi har alle brug for at blive hørt og forstået… men når du møder et mennesker som ikke dømmer dig og lytter nærværende på dig så slapper du af og du begynder at lytte mere på dig selv og du føler dig som et bedre menneske….over for dig.

Gentagelser af af samme budskab virker ikke, men mange mennesker lytter/læser ikke nærværende mere og derfor perler rigtig mange budskaber af mennesker og det værste er at børn ikke bliver “set” og hørt mere, så de bliver små skygger af karrierer, telefoner, computere, ego forhold. så kan de blive dømt ude som ADHD og andre diagnoser og det eneste de havde brug for var nærvær fra deres omgivelser… det gælder også rigtig mange voksne.
Politikeres budskaber perler bestemt af på mig når de nedgør andre politikere, grupperinger, lande…

Jeg ved at være mere nærværende og rummelig gør en god forskel over for mine omgivelser og det er ikke fordi jeg pleaser dem….

 

Skriv et svar